لم آموزی در دانش آموز ، دستیابی وی به دانش روز دنیا، آشنایی وی با فرهنگ شفاهی و مکتوب محله ، منطقه وکشور ودرنهایت توسعه روابـط اجتماعی
دانش آموز با افراد و بخشـهای دیگر اجتـماع را عنوان کرده است . کتابخـانه های آموزشـگاهی از این دیـدگاه به عنوان یک محیط آموزشی که مکـمل اهداف مدارس است ، در نظر گرفـته شده اند . کتـابخانه عمـومی نیز نقـش بسزایی در پیشرفت " نهضت کتابخـوانی " ایـفا میکند. در حقیـقت این کتـابخـانه ها ، دنـباله رو سـیاستـهای کتابخانه آموزشگاهی محسوب شده و مکمل برنامه یی هستند که در کتابخانه های آموزشگا هی شکل گرفتـه اند .
کتابخانه آموزشگاهی از این جهت که فرهنگ مطالعه وخواندن وروحـیه جسـتجوگری و علم آموزی را پرورش وتولید میکند مهم است وکتابخانه عمومی از این منظرکه دسـترسی عامه مردم را به اطلاعـات ودانش فراهم میکند حائز اهمیت می باشد . اهداف تشکیل کتابخانه های عمومی در اسـتانداردهای ایفلا به قرار زیراست : تشـویق به مطالعه در افراد اجتماع ، حمایت از رشد فکری و آموزشی عامه ، آشـنا ساخـتن مردم با فرهنگ شـفاهی و مکتوب کشور، دسترسی به همه انواع اطلاعات و دانش روز ، فراهم ساختن امـکانات آموزش سواد رایـانه ایی افراد ودرنـهایت حـمایت وپشـتیبانی از برنامه های سواد آموزی در جامـعه . یکی از مهمـترین علل رغـبت اندک مردم به خواندن کتاب ، گرانی آن عنوان شده است . بر طـبق اسـتانداردهای ایـفلا ، عـضویت درکـتابخـانه های عمـومی بایستی امکاناتی افزایش و روزآمد سازی مجـموعه کـتابـخانه های عـمومی در نظر بگیـرد تا مجـموعه منـابع اطلاعاتی در کتابخانه های عـمومی مـطابق با نـیازهای روز جامعه و همـسان با دانـش مدرن جهـانی می با شد.
شیوه های مختلف در علاقمند ساختن کودکان به مطالعه :
اگر والدین عادت به مطالعه داشته باشند در سنین کودکی با تهیه کتابهای مناسب و قـصه گویی برای کودکـان می توا نند آانـها را از هـمان کودکی به مـطالـعه عادت دهند. یک معلم باید با چگونـگی علا قمـند کردن شـاگردان به مطالعه و برنامه ریزی این کار و چگو نگی تطبیق آن با برنامه کلاسهای مختلف کاملا آشنا باشد و همچنین شـناخت نقـش معلم و کـتابداذر در این زمینه و دانستن چگونگی تبدیل این علاقه به عادت و سـپس به شـوق و ایجاد همکاری بین خانواده و آموزشـگاه وکـتابـخانه وتنـظیم برنامه کار کودکانی که یا کـتاب نمی خوانـند یا انحـراف خواندن دارند. نکاتـی هسـتند که معلم باید بداند در این زمـینه نیز آموزش و پرورش باید از نـظر کیفی پیش برود به شرط آن که معلمان خود را آموزگار تصور نفرمایند .
آنچه که کتاب وکتابخوانی را در نـظام آموزشی به عنوان امـری حـیاتی درآورده است . ضـرورتهای زیر است :
الف.) خود آمـوزی ، تاثـیرعمـیق وماندنی تر در اذهان کودکان ونوجـوانان دارد " ایجاد عـشق به خود آمـوزی واستفاده از کتاب وموانست با آن "
متن کامل این مقاله که در بیست وسه صفحه تنظیم شده است را می توانید از اینجا خریداری کنید!